In foto - „KONVERGENCE" výstava v Centrum FotoŠkoda, 26.4. až 7.5.2010

08.02.2010 11:43

RNDr. Ing. Peter KOZMA, DrSc. (*1950) Vystudoval jadernou fyziku na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze. Pracoval v Ústavu jaderné fyziky ČSAV v Řeži u Prahy, ve Spojeném ústavu jaderných výzkumů  SÚJV v Dubně u Moskvy, v Evropské laboratoři pro fyziku částic CERN v Ženevě. Též v USA (LBL Brookhaven, Fermiho Národní Laboratoř, Bloomington University), Kanadě (Vancouver), Holandsku (TU Delft), SRN (Universita v  Siegenu).

RNDr. Ing. Peter KOZMA, DrSc. (*1950)

Je ředitelem Institutu Technologických Aplikací, s.r.o., který byl v roce 2009 zařazen mezi TOP 100 českých firem.  Od roku 2000 je uváděn v almanachu Who is Who in the World a od roku 2005 v almanachu  Who is Who in Science and Engineering.

Fotografická specializace:
Fotografuje černobíle, barevně (též diapozitivy), nyní převážně digitálně, a to zejména v oboru vědecké fotografie (ART-TECH PHOTO). Rád fotografuje zajímavé osobnosti vědecké, podnikatelské a umělecké („celebrity“) komunity jak doma tak i v zahraničí, též zajímavé lidi (prezidenty, bankéře, laureáty Nobelových cen, zpěvačky, hezké modelky) a obyčejný život v různých zemích, kam často jezdí (Čína, Hong-Kong, Taiwan, Malajsie, Jižní Korea, Spojené Arabské Emiráty, USA).  Proto jako námět své výstavy v Mini-Galerii Foto Škoda v Praze zvolil téma KONVERGENCE, tedy přiblížení dvou zdánlivě rozdílných světů: obyčejného lidského (barevné fotografie z různých zemí světa, kam pracovně vyjíždí) a vědecko-technického (Art Tech fotografie na DVD).   Fotografická technika: CANON. 

Výstavy a publikace fotografií:
Od roku 1972 vystavuje v ČR i zahraničí, jeho fotografie vlastní soukromí sběratelé, vědecké ústavy, banky a jiné instituce. Nejvýznamnější výstavy: Fotografia Academica Praha (1972-74), Photo Versailles 1980, Semicon Ženeva 1996, Ecole Polytechnique 2006, A+A Galerie Praha 2009 (QUARK-GLUON PLASMA PHOTOS). Od 2.7. do 28.8. 2010 bude probíhat ve známé fotografické galerii G4 (www.galerie4.cz) v Chebu jeho souborná výstava fotografií pod názvem INTERAKCE a KOINCIDENCE; od 1.7. do 30.9.2010 v Mercedes Aréně v Drážďanech jeho další samostatná výstava pod názvem PHOTO-TECH-ART 2010. Své fotografické snímky publikuje v řadě odborných, fotografických i uměleckých periodik, z nejvýznamnějších: Lasers & Optics, Nuclear Instruments & Methods,  Magazín Fotografie, PhotoArt, Prague Leaders Magazine; poslední tři roky pravidelně zveřejňuje své vědecko-umělecké fotografie v Magazínu AUDI.  Na fotografování není existenčně závislý.

Kontakt:  Peter.Kozma@seznam.cz

www.fotoskoda.cz

* Prodejna - minigalerie:
      Vodičkova 37, Praha 1


* Otevřeno:
   Po–Pá 9.00–20.00,
   So 10.00–18.00

* Telefon:
      222 929 029
* E-mail:
    info@fotoskoda.cz

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

KONVERGENCE - Peter Kozma

KONVERGENCE - Peter Kozma

KONVERGENCE - Peter Kozma

KONVERGENCE - Peter Kozma

KONVERGENCE - Peter Kozma


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 29.04.2024

Svátek má Robert

Citát pro dnešní den

Lidé pro samé žití zapomínají žít.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz